dinsdag 19 januari 2016

Grissini & Humus // Els & Iris De Bremaeker // Ottolenghi


 Grissini // Brunch! Uit de keuken van de zussen Els & Iris de Bremaeker 

1 tl gedroogde gist
1 snufje suiker
1,7 dl lauw water
1 el olijfolie
250g bloem
60g parmezaanse kaas
1 tl zout
versgemalen peper

Los de suiker en de gist op in het lauwe water - 10 min laten rusten
Roer de olie door het water
Zeef de bloem met het zout, rasp de parmezaanse kaas boven de bloem, flink peper
Voeg gistmengsel toe en kneed tot een soepel deeg
Bestrijk een kom met olie, draai het deeg door de olie, laat 1 uur rijzen onder een theedoek
Verwarm de oven voor 200C
Bestrooi werkvlak met bloem, helft van het deeg uit rollen tot een recht hoek 20cm x 16cm
Snijd het deeg in repen van 1cm breed
Strijk in met een losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad
Leg de reepjes op een bakplaat (met bakpapier)
15 min bakken en deel twee maken

Basis-hummus // Jeruzalem Yotam Ottolenghi & Sami Tamimi 

250g gedroogde kikkererwten
1tl bakingsoda
270 lichte tahinpasta
4 el citroensap
4 tenen knoflook fijn gewreven (had ik niet in huis)
1 dl ijskoudwater

Was de kikkererwten een dag van te voren, week ze een nacht in een kom met flink water
Giet de kikkererwten af, uitgelekte kikkererwten en bakingsoda in een pan op hoog vuur, 3 min roeren
1 1/2 liter water erbij, aan de kook brengen,
40 min (of langer) laten koken, schuim en velletjes eraf scheppen
 Kikkererwten afgieten, pureren, tahin, citroensap, knoflook en zout er bij en blijven pureren
Voorzichtig het water bij voegen, 5 min pureren
Humus 30 min laten rusten



2 opmerkingen:

geertrui zei

Er staat niet bij hoeveel kikkererwten je nodig hebt!
En verder alleen maar hartjes voor je fotogenieke dochter <3

Gwennie zei

Heerlijk!!